• Ta en titt på vår övningsskärm
  • Här skapar du egna träningspass
  • För dig som har träning som yrke

Paleoscones

Written by Åsa Söderberg. Posted in Frukost, Mellanmål, PALEO recept, Paleoutmaning, Tips från coachen

20121125-084909.jpg

Söndagsfrukost med nygräddade Paleoscones? Lovade att lägga upp receptet på mina scones så här kommer det.

Recept:

1 banan
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
nypa salt

Enklare måttangivelser får man leta efter:-) Rör ihop allt och klicka ut 4 små degar. Grädda i 200 grader ca 10 min. Njut!

Nu beger jag mig mot Sportlife Östermalm. Godmorgon!

Trackback from your site.

Comments (16)

  • Banan- och kokosscones |

    |

    [...] Receptet har jag hittat på den här kvinnans blogg, som för övrigt var en av mina kursare på Kostrådgivarutbildningen. Hon i sin tur hade plockat receptet härifrån. [...]

    Reply

  • Magnus

    |

    Hej Åsa,

    Jag måste bara få tacka för receptet på sconesen…Det var magnifikt. Jag har två barn som är allergiska mot både mjölk, soja, gluten, ägg, majs mm och har hittat ett äggersättningsmedel som de tål vilket jag använde i ditt recept. Det blev succe.

    Tidigare bakar jag ett ”bröd” till dom av kall, kokt potatis som rives och knodas ihop med bovetemjöl till en deg som sen gräddas i ugnen. Blir lite tunnbröd liknande. Underbart.

    Reply

    • Åsa Söderberg

      |

      Hej Magnus! Vad roligt att höra och kul att det passade dina barn. Hoppas att du hittar fler recept som kan passa din familj. Må gott!

      Reply

  • jessica

    |

    Testade dessa idag! Gud så goda!
    Dessa kommer jag göra fler ggr. :)

    Reply

  • Ida

    |

    Hej! Jätte goda :) är de beräknat till en eller två personer? :)

    Reply

    • Åsa Söderberg

      |

      Jag brukar göra 1 sats till 2 personer. Kul att du gillar dom:-)

      Reply

  • Helena

    |

    Jag gjorde dessa, för andra gången, igår. Denna gång blandade jag i frysta blåbär i slutet av mixningen – och åh så goda de blev! De blev nästan som muffins, tycker jag. Jag behövde inget på, åt dem precis som de var. Hur gott som helst! TACK för ett mycket bra recept.

    Reply

    • Åsa Söderberg

      |

      Vad kul att du gillar sconsen:-) Har också testat med blåbär och det blir som du säger en muffinskänsla då. Kakao kan du också testa om du gillar choklad. Må gott!

      Reply

  • Brunch « Hemma hos Matilda

    |

    [...] scones på bananer och kokosmjöl till brunch. Goda! Receptet finns här: PaleoScones Fast jag bytte ut mandelmjölet och tog alltså kokosmjöl [...]

    Reply

  • Cecilia

    |

    vad kan man använda istället för mandelmjöl? :)

    Reply

    • Åsa Söderberg

      |

      Jag har tyvärr aldrig provat med något annat än mandelmjöl men det funkar säkert utmärkt med t.ex. hasselnötsmjöl också. Eller kokosflingor. Eller mer kokosmjöl:-)

      Reply

  • sara tilling

    |

    Ska testa att köra helt glutenfritt till mina barn i 30 dagar så detta ska absolut testas. Tack

    Reply

  • Bananscones! | shapeup

    |

    [...] Blanda ihop allt. Klicka ut till 4 scones. Grädda på 200 grader i 15 min. Perfekta till tex mandelsmör! Inspiration från Åsa!. [...]

    Reply

Leave a comment