• Ta en titt på vår övningsskärm
  • Här skapar du egna träningspass
  • För dig som har träning som yrke

Saffransskorpor Paleo

Written by Åsa Söderberg. Posted in PALEO recept

20121127-191154.jpg

På söndag är det otroligt nog första advent. Igår testade jag att göra italienska småskorpor i form av saffrans- och mandelbiscotti. Socker och glutenfria. Tänkte även göra lussekatter och pepparkakor i samma paleoanda senare i veckan.

Saffransbiscotti:

50 g sötmandel eller mandelspån

50 g smör

2 ägg

250 g mandelmjöl

1 pkt saffran

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

Smält smöret och rör ihop tillsammans med saffran. Knäck i äggen och rör om. Blanda mandelmjöl, bakpulver, hackad sötmandel och vaniljpulver. Tillsätt mjölblandningen med smöret. Forma till en längd som du sedan delar i två. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Ta ut och skär upp längderna till skorpor. Stäng av ugnen och låt skorporna stå på eftervärme.

Förvara i en glasburk och njut till adventsmyset. Dessutom en perfekt gå-bort present till julens alla tillställningar.

Trackback from your site.

Comments (7)

  • Ellen

    |

    Grymt recept. Har tänkt baka pepparkakor och lussekatter à la paleo senare i veckan men blev sugen på detta nu med… Vad använder du för bakpulver?

    Reply

    • Åsa Söderberg

      |

      Ja, testa dessa:-) Jag använder faktiskt vanligt hederligt bakpulver från ICA. Har du tips på något annat bra?

      Reply

      • Ellen

        |

        Nej tyvärr inget bra tips utan hade hoppats kunna snappa upp ett av dig :-) Det är samma bakpulver som jag har hemma just nu men hade gärna velat hitta ett eko åtminstone. Försöker baka med eko bikarbonat men det ger sådan liten effekt om ingen syra eller stärkelse tillsätts och det passar ju inte alltid i receptet. Tänker annars att det är ju så lite och sällan man använder bakpulver så man kanske inte ska bry sig för mycket om det anses paleo eller inte :-P

        Reply

        • Åsa Söderberg

          |

          Tänker precis som du att det är så liten mängd och inte så ofta man använder det att man inte behöver bry sig om det:-) Ibland använder jag fiberhusk som ett alternativ vid bakning.

          Reply

  • Elin

    |

    De ser ju riktigt goda ut! Trots nyttigheter! ;)
    Ha en ärlig dag!
    Kram Elin

    Reply

Leave a comment