Få mer energi och orka mer

Jag vill få mer energi och orka mer!


Ladda ned träningspasset här...

Det här är ett av de bästa målen man kan ha med sin träning samtidigt som det är ett av de mål som är absolut lättast att nå! Vår kropp är nämligen gjord för fysisk aktivitet och den belönar oss med att ge oss mer ork och energi när vi rör på oss! Vi ska förklara varför och hur du enkelt kan göra för att få mer energi

En smart evolution!

Kroppen är av naturen lat. Det är en av våra grundinställningar som vi människor har och den inställningen tar väldigt lätt överhanden i våra liv! Anledningen till att vi är lata är för att vi inte ska ödsla för mycket energi, då vår kropp tror att vi alltid har ont om föda omkring oss. Latheten förstärks tyvärr av vår moderna vardag som innehåller massor med hjälpmedel och förenklade processer vilket gör att inte behöver anstränga oss fysiskt för att överleva vår vardag. Något som man då skulle tycka passar för en kropp som bara vill vara lat. Men lika mycket som den vill vara lat vet också kroppen att den måste anstränga sig fysiskt för att få mat. För att vi människor inte bara ska ligga och lata oss har evolutionen gjort ett genidrag!

Människokroppen har nämligen ett system där vi gradvis blir mer och mer fysiskt starka ju mer vi rör på oss samt att vår kropp belönar oss med hormoner, som får oss att må bra, när vi har varit fysiskt aktiva. Vilket gör att trots att vi ödslat med energi upplevs varje fysisk ansträngning i efterhand som bra och blir lättare och lättare att utföra efter varje gång!

Men hur kommer det sig? Det talar ju emot att vi skulle vara lata! Hjärnan och kroppen förutsätter nämligen att när vi rör på oss samlar vi föda, jagar något att äta, slåss för vårt eller familjens liv, eller rent av förökar oss. Det belönar kroppen oss med genom att ge oss mer muskler och få oss att må bättre!

Så det enkla svaret på frågan om hur man ska få mer ork och energi är att vara mer fysisk aktiv! Det är nämligen det vi är skapta för och nu vet du också varför. Men eftersom du inte behöver jaga köttbullarna innan de ska ätas eller slå ihjäl brödlimpan innan den kan serveras till familjen så är vårt förslag att du lurar kroppen genom att gå ut på en promenad, tar ett jympa-pass eller lite träning med kettlebells hemma!

Om man också släpper ambitionen att förändra sitt utseende med hjälp av träning och bara letar efter känslan av att man mår bättre, att känna sig piggare och att man sover skönare om natten så kommer målet vara väldigt nära!